A Gabonapehely Napja – március 7.

Ha lehetne valószínűleg a gyerekek megszavaznák az évet is, csak hogy mindennap ezt ehessék. Lehet-e ellenállni egy tál ropogós gabonapehelynek? Szerintem egyértelműen nem. Amerikában március 7-én, holnap lesz a Gabonapehely Napja.

Mit ünnepelünk?

Az első csomagolt gabonapelyhet 1863-ban dobták piacra Amerikában, Caleb Jackson jóvoltából. Ő vegetáriánus volt és nem tetszett neki, amit általában az emberek reggelire ettek (általában húst) ezért feltalálta a saját reggelijét. Sokan vagyunk hálásak neki ezért.

Hogy ünnepeljünk?

Holnap vedd magadhoz a kedvenc müzlis tálad és töltsd tele! Ha nem tartasz(?) otthon gabonapelyhet, akkor nyomás le a boltba és válassz ki egy fajtát, ami szimpatikus. Nem kell, hogy bio legyen, nem kell hogy drága legyen, gabonapehely legyen! A választás a tiéd!

De mi legyen az én választásom? Ezen méláztam el tegnap a zavarba ejtő választék láttán. Gyermekkorom egyik kedvenc ízét emeltem le tegnap a polcról: a mogyorókrémmel töltött párnácskát. Hajlamos vagyok közvetlen a dobozból kicsipegetni őket, így nincs hosszú élettartamuk nálam, de hát ha egyszer imádom…

Mit szólnátok egy holnapi össznépi ünnepléshez? Ropogtatás közben jusson eszetekbe, hogy hány millió száj (na jó, Amerikához van egy kis időeltolódás, de mi is itt vagyunk ezrével!) roppant egyszerre gabonapelyhet.

Remélem velem tartasz a holnapi közös gabonapelyhezéshez!

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>